Close

Theater Artemis (NL): Oorlog

Theater Artemis (NL): Oorlog

Alder: fra 6 år
Sted: Dansesalen, Kilden

Foto: Kurt van der Elst

En forestilling med et veldig kort navn som omhandler et veldig stort tema

Beklager

Vi skulle ønske vi hadde noe fornuftig å si
Men en krig er for stort, selv for oss
Vi er bare her for å lage en forestilling

Noe om en ballong som luften sakte går ut av, en nese som blør, små helikoptre som faller fra et tre, en dusj som gråter, publikummere som skyter og tre soldater som står på rulleskøyter og snakker baklengs.

Hæ?

Kom og se selv.

Krig er et tema som opptar oss alle. Barna våre har sin egen oppfatning om det, men uansett hvor hardt vi prøver, har vi aldri noen skikkelige svar til dem. Dette gjorde at regissør Jetse Batelaan ville ta dette unnvikende og vanskelige temaet ved hornene. Han og utøverne fra Theater Artemis legger ut på et nytt eventyr.

Oorlog (Krig) er en mektig komedie. Påtatthet, barneleker og nåtidige hendelser siver inn i hverandre og blander seg sammen i noe som fremstår som komplett kaos, nesten som slapstick. (Trouw)

Forestillingen spilles på norsk.

Billetter/Tickets

Regi: Jetse Batelaan
Utøvere: Martin Hofstra, Tjebbe Roelofs, Willemijn Zevenhuijzen
Kostymer: Liesbet Swings
Scenografi: Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek
Spesialeffekter: Dik Beets

 

Jetse Batelaan har skapt, og skaper ennå, en imponerende samling samtidsverker, og for dette arbeidet vant han Mime award i 2016. Hvem kan glemme forestillinger som The man who knows it all  (2014, Silver Cricket), som med sin blanding av kaos og anarki fikk foreldre og deres små barn til å «brøle av latter». Eller How the grownups left and what happened next (2016), som “rørte ved noe dypt i sjelen til tilskuerne.” “Helt genialt”, i følge pressen.