Close

Pia Maria Roll (NO): Nå løper vi!

Pia Maria Roll (NO): Nå løper vi!

Alder: fra 10 år
Sted: Multisalen, Kilden

Foto: Ingrid Eggen

“Dette er søsteren min.
Hvis hun hadde vært et dyr, hadde hun vært en marihøne.
Hvis hun hadde vært et våpen, hadde hun vært en håndgranat.”

I 1986 flykter åtte år gamle Sara og tre år gamle Buzhan fra sitt hjem i irakisk Kurdistan. Saddam Hussein har erklært Kurdistan for «forbudt område», og til og med ville dyr blir skutt. Søskenparet er på flukt i 8 år før de får asyl i Norge, de vokser opp i Tønsberg og begge utdanner seg til skuespillere. I Nå løper vi møter vi Sara og Buzhan som forteller sin dramatiske historie med humor og musikalitet i denne høyst aktuelle forestillingen, og kritikerne er sterkt berørte av denne nære og autentiske fortellingen:

«”Nå løper vi” er et stykke som brenner. Teater som brenner når verden brenner. Forestillingen er bokstavelig talt smertelig aktuell. Pia Maria Roll, Sara og Buzhan Baban binder oss fast, og tvinger oss til å se» (Mariken Lauvstad på Periskop)

Pia Maria Roll har gjort seg bemerket som en landets mest markante teaterkunstnere og har mottatt flere priser for sine dokumentariske forestillinger. Dette er hennes første forestilling for et barnepublikum.

Billetter/Tickets

Om forestillingen:

Regi: Pia Maria Roll
Med. Sara Baban og Buzhan Baban
Manus: Sara og Buzhan Baban og Pia Maria Roll
Dramaturg: Kai Johnsen
Koreograf: Helle Siljeholm
Scenograf: Jennie Bringaker Hagevik
Produsent: Catherine Haanes
Lyd: Jon Platou
Musikk: Domene
Lys: Ida Andersson

Nå løper vi er co-produsert med Brageteatret og Teater Ibsen, og er støttet av Norsk Kulturråd. Forestillingen inngår i forskning- og utviklingsprosjektet SceSam.

Foto: Ingrid Eggen