Close

Kunstnerisk råd

Kunstnerisk råds arbeid skal bidra som en kunnskapsressurs for SAND-festivalens festivalprogram. Kunstnerisk råd skal i samarbeid med festivaladministrasjonen finne frem til relevante faglige og kunstneriske uttrykk og problemstillinger, innenfor valgt tema, som skal utforskes under festivalen i form av blant annet forestillinger, seminarer og verksteder.

Kunstnerisk råd 2017 består av følgende medlemmer:
Siri Løkholm Ramberg (leder), Siemke Böhnisch, Endre Sannes Hadland, Vera Micaelsen, Cliff A. Moustache, Amalie Nilssen, Tony Reekie, Johan De Smet, og Hege Knarvik Sande (prosjektleder SAND-festivalen)

Siri Løkholm er utdannet ved Universitetet i Bergen,  Universidad de Buenos Aires og Universitetet i Århus. Løkholm Ramberg har jobbet som dramaturg ved Oslo Nye Teater siden 2014. hun har arbeidet som dramaturg ved Den Nationale Scene, Nordland Teater, og i friteatergruppene Teaterterminalen og Happy Gorilla Dance Company. Ramberg har sittet i styret til ASSITEJ  Norge siden 2014.

Siemke Böhnisch er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder, hun leder også forskningsgruppen Kunst i kontekst, og hun  ble i 2014 tildelt prisen for Beste tidsskriftsartikkel 2014 for forskningsartikkelen “Å gi Breivik en scene? – Scenekunst etter 22. juli.”

Endre Sannes Hadland er dramaturg ved Kilden Teater.

Vera Micaelsen er forfatter og skribent, og til daglig ansatt i Kulturtanken hvor hun jobber med Den kulturelle skolesekken. Hun har bakgrunn som filmkonsulent, prosjektleder, produsent og har lang fartstid i NRK som alt fra programleder til prosjektleder. Hun har jobbet med kunst og kultur for barn og unge hele sitt voksne liv.

Cliff A. Moustache, leder og kunstnerisk leder for  Nordic Black Theatre.
Moustache er født på Seychellene, og har studert i England, Polen og Tsjekkia. Han etablerte NOrdig Black Theatre i da Norge ennå ikke hadde et miljø for å forberede den unge generasjonen for en fremtid i kunstfagene. Moustache har skrevet skuespill, og regissert over 50 forestillinger, 10 kortfilmer og et par musikkvideoer. Blant annet har han iscenesatt Romeo & Julie i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester, og samarbeidet med operahuset i Oslo.Amalie Nilssen er teatersjef ved Agder Teater. Hun har bakgrunn som teatersjef i Haugesund, og er utdannet skuespiller ved Guilford School of Acting. Nilssen har også erfaring som regissør og manusforfatter og står blant annet bak musikaloppsetninger som “Les Miserables” og “Hallo-Adjø”.

Tony Reekie har jobbet med Imaginate i Skottland i tjueen år med å utvikle scenekunst for barn og unge. Målet har hele veien vært at alle barn skal få jevnlig tilgang på verker av høyest mulig kvalitet. Reekie sluttet i Imaginate i 2015 etter å ha ledet 20 festivalen. Nå arbeider han som programmerer, produsent og rådgiver for en rekke forskjellige organisasjoner, som Arts Space for Kids, Shanghai, China, The Spark Festival, Leicester, England, Theatre Lyra ii Edinburgh, Scotland og Hullabaloo i Darlington, England.

Johan De Smet

Hege Knarvik Sande er prosjektleder for SAND-festivalen og kunstnerisk rådgiver i ASSITEJ Norge. Sande har en master i teatervitenskap fra Universitet i Oslo, og har i flere år jobbet som produsent og prosjektutvikler i forskningsprosjektet SceSam. Sande har skrevet flere artikler om norsk kunstpolitikk, og som styremedlem i Drama- og teaterpedagogene, har hun hatt særskilt fokus på kunstutdanningen i skolen.