Close

Hestnes/Popović (DK/NO): There is a Noise

Freya Sif Hestnes/Marina Popović (DK/NO): There is a Noise

Alder: fra 13 år
Sted: Dansesalen, Kilden


Foto: Freya Sif Hestnes

“Husker du noe av det?” er utgangspunktet for forestillingen. Fra dagboken til en 16-år gammel farmor i 1945 til et barns flukt fra krig i Sarajevo og til Norge i dag undersøker There is a Noise hvordan en personlig historie kan ses og settes i sammenheng med en større, kollektiv historie.  Publikum inviteres til å sitte rundt et dekket bord mens de blir servert vafler og fortellinger.

There is a Noise inviterer inn til et minne og undersøker gråsonen mellom det man vet er sant, det man har hørt, og det man bare så vidt kan huske frembrakt av akkurat den spesielle lukten. Forestillingen fremhever det komplekse i å bære en krigshistorie med seg som ung, og deler forvirringen og rastløsheten som det å forlate et hjem i ung alder innebærer.

Freya Sif Hestnes og Marina Popovic startet sitt kunstneriske samarbeid på Akademi for Scenekunst, hvor begge ble uteksaminert i 2016, henholdsvis som scenograf og skuespiller. Gjennom en felles interesse for hukommelse, identitet og den enkeltes plass i det kollektive, undersøker de dokumentarisk materiale som utgangspunkt for komposisjon og sanselige rom. Lyddesigner og musiker Marianna Sangita Røe ble invitert til å skape et taktilt lydbilde som en fysisk og romlig manifestasjon.

Billetter/Tickets

Om forestillingen:

Idé og regi: Freya Sif Hestnes and Marina Popović
Utøvere: Freya Sif Hestnes and Marina Popović
Lyddesign: Marianna Sangita Røe

Støttet av: Norwegian Theater Academy /Høgskolen i Østfold, Fritt Ord