Close

Forestillinger

SAND-festivalen har konkludert – og vi har den glede av å presentere forestillingene ved årets festival den 12 til 16 september 2017.

SAND-festivalen er en undersøkende og utforskende festival og har som ambisjon å vise noe av den mest interessante, nyskapende og engasjerende scenekunsten som lages for barne- og ungdomspublikummet. Vi programmerer festivalen hvert år ut fra et tema, og i 2017 er temaet PÅ FLUKT/ON THE RUN.
Med flyktningkrisen som bakteppe er det vårt ønske at SAND-festivalen 2017 skal synliggjøre mennesker på flukt. Gjennom festivaluken vil vi løfte frem de stemmene og historiene som ikke alltid kommer frem i offentligheten – og vi skal vise scenekunst som gir mennesker på flukt et ansikt. Ved hjelp av et kunstnerisk råd bestående av Siri Løkholm Ramberg (leder), Endre Sannes Hadland, Cliff A. Moustache, Tony Reekie, Vera Micaelsen, Siemke Böhnisch og Johan De Smet, har vi valgt ut syv forestillinger som på ulikt vis reflekterer over tema On the run.

Forestillingene kommer fra høyt anerkjente internasjonale kompanier – og det er en glede å presentere at tyske Rimini Protokoll kommer tilbake til SAND-festivalen med forestillingen Evros Walk Water 2, nederlandske Theater Artemis med forestillingen Krig, britiske Akram Khan Company med forestillingen Chotto DESH. I tillegg har vi et knippe norske kompanier som utmerker seg i både formvalg og metodiske fremgangsmåter som HESTNES/POPOVIC med There is a Noise, Pia Maria Roll med Nå løper vi!, Artilleriet Produksjoner med Myke Øyne og NIE med We come from far, far away.

I tillegg kommer forestillingen Phefumla – Å puste/To breathe (Thando Doni, Ingrid Solvik, Wunderkammer Produksjoner), et samarbeid mellom norske og sør-afrikanske kunstnere med utøvere som alle er vokst opp i township-områdene i Cape Town. Kilden Teater skal vise sin helt ny forestilling Poteter har ingen vinger. Begge forestillinger tematiserer flukt i en videre forstand – det å rømme fra sorg og en problematisk fortid.

Gjennom festivaluken skal vi gjennom forestillinger, seminarer og verksteder, utforske og undersøke for forholdet mellom scenekunsten og samtiden. Mer spesifikt hvordan kunsten kan kommentere på og utforske traumatiske og opprivende opplevelser for barn og unge, og hvordan kunsten kan skape et rom for forståelse og diskusjon rundt disse hendelsene for et ungt publikum.

Vi ses i Kristiansand i september!