Close

Filmvisning/fagsamtale «Flickan, mamman och demonerna» av Suzanne Osten – Lørdag kl. 13:30 – 14:30

Fagsamtale: Hvordan kan en bok og teater for barn ende opp med å bli en film for unge voksne? –  en samtale med Suzanne Osten om ulike medier og kunstresepsjon

img_2399

Foto: Sebastian Danneborn

Filmen «Flickan, mamman och demonerna» av Suzanne Osten kom ut våren i 2016, og har vært utsatt for omfattende debatt i offentligheten, da de svenske filmmyndighetene først satte 15 års aldersgrense på den. «Flickan, mamman och demonerna» er opprinnelig en bok av Suzanne Osten som siden også ble dramatisert på Unga Klara. Boken tematiserer barn som lever med psykisk syke foreldre. Forfatter, regissør og barnerettighetsforkjemper Suzanne Osten er en pioner innenfor kunstfeltet for barn og unge og kjemper for barns rett til å oppleve utfordrende, modig og relevant kunst.

Samtalen med Suzanne Osten skal handle Ostens kamp mot filmmyndighetene angående aldersgrensesettingen på filmen, samt tematisere hvordan en bok og teater for barn kan ende opp med å bli en film for unge voksne. Hvordan kan ulike medier som litteratur, teater og film påvirke hvordan ett og samme verk oppfattes – og hva er forholdet mellom de ulike medienes form og uttrykk og resepsjonen av verkene?

Moderator Merete Elnan

Sted: Aladdin Kulturhus

Filmvisning av «Flickan, mamman och demonerna»: 

16. september kl. 19:30 – 21:00/ 17.september kl. 12:00 – 13:30 (visningen blir etterfulgt av fagsamtalen)

 

 
Filmvisningen og fagsamtalen arrangeres i samarbeid med Barnefilmfestivalen og Cinemateket Kristiansand