Close

Fagprogram

Årets fagprogram, sammen med forestillingene i programmet, utforsker festivalens tema “de glemte målgruppene: 3-6 og 13-16”. Alle tilbud på fagprogrammet er gratis og åpne for alle hvis ikke annet er spesifisert.

Onsdag 12. september // Universitetet i Agder

Workshop og åpen forelesning med GOB SQUAD

Gob Squad er et Berlin-basert kunstnerkollektiv bestående av 7 britiske og tyske kunstnere som lager forestillinger og videoer som søker etter det vakre i det hverdagslige. De utforsker møtepunktet mellom teater, kunst, media og det virkelige liv, og inviterer ofte publikum til å tre ut av sin tradisjonelle rolle som passive tilskuere. Kompaniet ble etablert 1994, og turnerer verden rundt med sine banebrytende produksjoner.

Gob Squad vil presentere sitt arbeid med produksjonen My Square Lady – verdens første reality-robot-opera, som hadde premiere i 2015. Dette var en coproduksjon mellom Gob Squad, Komische Oper Berlin og the Neurorobotics Research Laboratory at Beuth University of Applied Sciences Berlin. Les mer her


Torsdag 13. september, 11.00-12.30 // Konsertbaren, Kilden

SEMINAR: «FORMIDLING AV SCENEKUNST I BARNEHAGENE»

Med dette seminaret ønsker vi å sette fokus på formidlingen av scenekunst for målgruppa 3 til 6 år, og seminaret har en todelt agenda. For det første vil vi se på kunstneriske og pedagogiske strategier for formidling av scenekunst i barnehagen. For det andre vil vi se på rammebetingelser og strukturelle forutsetninger. Hvilke aktører bærer hovedansvaret for at det formidles kvalitetssikret scenekunst i barnehagen? Hvordan kan dette ansvaret best ivaretas finansielt og strukturelt?

Seminaret avvikles med innlegg og debatt mellom ulike sentrale aktører. Mulighet for spørsmål og innlegg fra salen. Seminaret vil i all hovedsak foregå på norsk. Målgruppe er pedagoger, kunstnere og andre interesserte.

I panelet:
Ragnhild Tronstad, Kulturtanken
Sonia Loinsworth, Barnas Musikkteater
Ådne Sekkelsten, Scenekunstbruket
Bo Anders Sundstedt, Akershus Teater
Samtalen ledes av Kristina Kjeldsberg, styreleder ASSITEJ Norge


Torsdag 13. september, 19.00-20.00 // Konsertbaren, Kilden

TEATERERFARING OG -MINNE: ET FORMIDLINGSEKSPERIMENT MED NINA SKOGLI

Dette er et formidlingseksperiment som tar utgangspunkt i teateret som erfaring og minne. Hva sitter igjen fra en forestilling man nettopp har sett? Hva slags opplevelser og erfaringer ga den? Hvordan kan vi snakke om virkningene av forestillinger på nye måter?

Denne økten vil være en lavterskel møteplass for tilskuere som har sett forestillingene To Hjemog/ellerHabibi (begge forestillingene spilles tidligere denne dagen). Formen på eksperimentet er hentet fra en kjent barnelek. Men reglene har gjennomgått en aldri så liten revisjon.

Vi tar for oss To Hjemog Habibi hver for seg. Det blir med andre ord to økter, på ca 30. minutter hver. Om du har sett begge forestillingene er du hjertelig velkommen til å være med på hele sesjonen. Hvis ikke, fordeler vi oss slik:

19.00 – 19.30: Tilskuere som har sett To Hjem
19.30 – 20.00: Tilskuere som har sett Habibi

OBS! Maks 12 deltagere per økt. Arrangementet er nå fullbooket!

Denne utforskingen er en del av doktorgradsprosjektet til Nina Helene Jakobia Skogli. Hun er for tiden stipendiat ved Universitetet i Agder, og forsker på forestillinger med kontroversielle temaer, og tilskuerresepsjonen i møte med en slik tematikk.


Fredag 14. september, 11.00-12.30 // Konsertbaren, Kilden

KONSTELLASJONEN: GLOKAL BROBYGGING – ERFARINGER FRA ET REGIONALT TEATERKOMPANI

Teaterkompaniet Konstellasjonen har sitt virke i Trøndelag – et frilansmiljø i stadig vekst. I dette seminaret vil de dele sine erfaringer som regionale utøvere og om hvordan det å ha virket sitt i en mindre region kan være berikende. Kompaniet har i løpet av sine åtte år turnert i inn- og utland og vil blant annet fortelle om hvordan de har fått forestillingene ut nasjonalt og internasjonalt.

Konstellasjonen arbeider innenfor et visuelt og fysisk teateruttrykk. Alle forestillingene de lager er for turné og grunnet deres fokus på den visuelle og fysiske formidlingen, kan de også spille utenlands og forstås på tvers av språk og kulturer. Konstellasjonen har blitt nominert til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2012 og Æddaprisen i kategorien samtids-relelevant prosjekt rettet mot barn for deres konsekvente og visuelle satsning for de aller minste.

Møt Elizabeth Piro Volan og Ina Kiberg som vil bidra med sin historie og tips og råd til hvordan scenekunstnere andre steder kan søke å nå sine internasjonale ambisjoner gjennom samarbeid, nettverk og kompetansebygging lokalt og regionalt.


Fredag 14. september, 15.00-18.00 // Store Prøvesal, Kilden

FREDRIK HØYER: WORKSHOP I SLAMPOESI

For ungdom fra 13 år og oppover!

Fredrik Høyer er slampoet, forfatter og scenekunstner med utdanning som tekstforfatter fra Westerdahls Oslo school of Arts, Communication and Technology og fra litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Med en fascinasjon for rap, hip-hop og jazzlyrikk, blander han performance og litterære punchlines i muntlige gatedikt. I 2016 gav han ut diktsamlingen «Grønlandsútraen», som ble satt opp som monologforestilling på Nationaltheatret. Han er husdramatiker ved Dramatikkens Hus.

Workshopen er nå fullbooket!


Torsdag – fredag // Foajeen, Kilden

Kunstnersamtaler med Mariken Lauvstad

Møt kunstnerne på festivalens program i samtale med Mariken Lauvstad. Mulighet for å stille kunstnerne spørsmål og å diskutere forestillingsopplevelsen. Vil bli avholdt på engelsk.

Mariken Lauvstad er skuespiller, pedagog, instruktør og skribent fra Kristiansand. Hun er utdannet innen fysisk teater og praktisk pedagogikk, og studerer nå til sin master i internasjonal dramaturgi ved Universitetet i Cape Town. Hun har jobbet med og for ulike frie teatergrupper, og er spesielt opptatt av devised teater med ikke-skuespillere. Mariken er styremedlem i ASSITEJ Norge.

Torsdag kl 11:00 – Tigerstadsteateret/Nordby produksjoner (To Hjem) – NB! På Rosegården, umiddelbart etter visning av To Hjem kl 10:00. Det blir egen transport tur/retur Kilden for delegater.
Torsdag kl 14:00 – Teatro delle Briciole (Pop Up)
Torsdag kl 14:30 – Opgang 2 (Habibi)

Fredag kl 14:00 – Madam Bach (Hjem)
Fredag kl 14:30 – Fidget Feet og Bird & Bat (Strange Feathers)

Lørdag kl 15:30 – DON GNU (M.I.S. – Natten lang) – “på scenekanten” umiddelbart etter forestilling på Teatret


Onsdag – fredag // Festivalbar på Teateret

Baren på Teateret er festivalens samlingspunkt på kveldstid.

Åpning av festivalen på Teatret onsdag 12. september kl 20.30.
Vi byr på et glass og noe fingermat.
Velkommen!