Close

Fagprogram

Årets fagprogram vil utforske festivalens tema “de glemte målgruppene: 3-6 og 13-16”.

Med forbehold om endringer. Oppdateringer og tillegg kommer tidlig august!
Alle tilbud på fagprogrammet er i utgangspunktet gratis og åpne for alle.


Onsdag 12. september, Universitetet i Agder

Workshop og åpen forelesning med GOB SQUAD

Gob Squad er et Berlin-basert kunstnerkollektiv bestående av 7 britiske og tyske kunstnere som lager forestillinger og videoer som søker etter det vakre i det hverdagslige. De utforsker møtepunktet mellom teater, kunst, media og det virkelige liv, og inviterer ofte publikum til å tre ut av sin tradisjonelle rolle som passive tilskuere. Kompaniet ble etablert 1994, og turnerer verden rundt med sine banebrytende produksjoner.

Gob Squad vil presentere sitt arbeid med produksjonen My Square Lady – verdens første reality-robot-opera, som hadde premiere i 2015. Dette var en coproduksjon mellom Bob Squad, Komische Oper Berlin og the Neurorobotics Research Laboratory at Beuth University of Applied Sciences Berlin.


Torsdag 13. september, 11.00-12.30, Teaterbaren, Kilden

SEMINAR: «FORMIDLING AV SCENEKUNST I BARNEHAGENE»

Med dette seminaret ønsker vi å sette fokus på formidlingen av scenekunst for målgruppa 3 til 6 år, og seminaret har en todelt agenda.For det første vil vi se på kunstneriske og pedagogiske strategier for formidling av scenekunst i barnehagen. For det andre vil vi se på rammebetingelser og strukturelle forutsetninger. Hvilke aktører bærer hovedansvaret for at det formidles kvalitetssikret scenekunst i barnehagen? Hvordan kan dette ansvaret best ivaretas finansielt og strukturelt?

Seminaret avvikles med innlegg og debatt mellom ulike sentrale aktører. Mulighet for spørsmål og innlegg fra salen. Seminaret vil i all hovedsak foregå på norsk. Målgruppe er pedagoger, kunstnere og andre interesserte.


Fredag 14. september, 11.00-12.30, Konsertbaren, Kilden

KONSTELLASJONEN: GLOKAL BROBYGGING – ERFARINGER FRA ET REGIONALT TEATERKOMPANI

Teaterkompaniet Konstellasjonen har sitt virke i Trøndelag – et frilansmiljø i stadig vekst. I dette seminaret vil de dele sine erfaringer som regionale utøvere og om hvordan det å ha virket sitt i en mindre region kan være berikende. Kompaniet har i løpet av sine åtte år turnert i inn- og utland og vil blant annet fortelle om hvordan de har fått forestillingene ut nasjonalt og internasjonalt.

Konstellasjonen arbeider innenfor et visuelt og fysisk teateruttrykk. Alle forestillingene de lager er for turné og grunnet deres fokus på den visuelle og fysiske formidlingen, kan de også spille utenlands og forstås på tvers av språk og kulturer. Konstellasjonen har blitt nominert til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2012 og Æddaprisen i kategorien samtids-relelevant prosjekt rettet mot barn for deres konsekvente og visuelle satsning for de aller minste.

Møt Elizabeth Piro Volan og Ina Kiberg som vil bidra med sin historie og tips og råd til hvordan scenekunstnere andre steder kan søke å nå sine internasjonale ambisjoner gjennom samarbeid, nettverk og kompetansebygging lokalt og regionalt.


Fredag 14. september, 15.00-18.00, Aladdin

FREDRIK HØYER: WORKSHOP I SLAMPOESI

For ungdom fra 13 år og oppover!

Fredrik Høyer er slampoet, forfatter og scenekunstner med utdanning som tekstforfatter fra Westerdahls Oslo school of Arts, Communication and Technology og fra litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Med en fascinasjon for rap, hip-hop og jazzlyrikk, blander han performance og litterære punchlines i muntlige gatedikt. I 2016 gav han ut diktsamlingen «Grønlandsútraen», som ble satt opp som monologforestilling på Nationaltheatret. Han er husdramatiker ved Dramatikkens Hus.


Hver dag, Kilden

Kunstnersamtaler med Mariken Lauvstad

Møt kunstnerne på festivalens program i samtale med Mariken Lauvstad. Mulighet for å stille kunstnerne spørsmål og å diskutere forestillingsopplevelsen. Vil bli avholdt på engelsk.

Mariken Lauvstad er skuespiller, pedagog, instruktør og skribent fra Kristiansand. Hun er utdannet innen fysisk teater og praktisk pedagogikk, og studerer nå til sin master i internasjonal dramaturgi ved Universitetet i Cape Town. Hun har jobbet med og for ulike frie teatergrupper, og er spesielt opptatt av devised teater med ikke-skuespillere. Mariken er styremedlem i ASSITEJ Norge.


Torsdag og fredag, Kilden

FOR ANDRE TING – EN VANDREFORESTILLING PÅ KILDEN

FOR ANDRE TING er en vandreforestilling gjennom et område under stor forandring. Reisen starter ved Kilden Teater og Konserthus hvor vi skal utforske området i og ved Kilden, med hensyn til faktiske og potensielle forandringer.

Presentert av og med 3. klasse bachelor i teater ved Universitetet i Agder.
Kunstnerisk ansvarlig: André Eiermann.
Gratis, og åpent for alle.