Close

Filmvisning: Flickan, mamman och demonerna av Suzanne Osten

16/09/2017

19.30-21.30

Sted: Aladdin

Regi: Suzanne Osten, Sverige 2016

Med: Esther Quigley, Maria Sundbom, Maja Embrink m.fl.
1t 32m
Svensk tale, engelsk tekst. Digital kinofilm.

Lille Ti er 8 år og prøver å bekjempe morens usynlige demoner. Hun og moren låser seg inne i leiligheten. Alt er ikke som det skal være. Moren Siri sliter psykisk. Hun klarer ikke å ta vare på seg selv, og leiligheten forvandles til en søppelplass. Ti kan verken se eller høre demonene, men hun ser at moren er i ferd med å forsvinne. Ti tar i bruk sin egen fantasi for å ta opp kampen med demonene.
Regissør Suzanne Osten tar utgangspunkt i egen oppvekst og forteller en fargerik og gripende fortelling om et barns kjærlighet og lojalitet til sin forelder, uansett hva som skjer.

Suzanne Osten (f. 1944) er en stor svensk dramatiker, teaterregissør, filmregissør, professor og æresdoktor. Hun har enorm betydning for barne- og ungdomsteatret i Sverige, og har skrevet flere skuespill for barn, mange av dem inspirert av barnepsykoteoretikeren Alice Miller. Flere av hennes arbeider er også inspirert av egen oppvekst, der hun levde med en mor som var rammet av schizofreni. Osten er kjent for å våge å ta opp vanskelig og tabubelagte temaer i teater og film for barn, og har blitt verdenskjent for sin forskende teatervirksomhet med barn og unges vilkår i fokus.

Lørdag fra 13.30-14.30 snakker Osten om ulike medier og kunstresepsjon og hvordan kan en bok og teater for barn ende opp med å bli en film for unge voksne? Les mer her.