Close

Doni/Solvik/Wunderkammer Produksjoner: Phefumla – Å puste

15/09/2017

18:00-19:00

Sted: Aladdin Blå

Doni/Solvik/Wunderkammer Produksjoner (SA/NO): Phefumla
Alder: fra 13 år

Phefumla (Å puste) er utviklet gjennom en prosess med fire unge menn fra township-områdene rundt Cape Town. Alle de fire utøverne har vært involvert i, eller blitt påvirket av, gjengkulturen som dominerer gatene. Gjennom glimt av deres barndom, fragmenter av gode og dårlig minner, pusler vi litt etter litt sammen historien som utgjør deres unge liv. Forestillingen avslører både skjebnesvangre valg, så vel som skjulte drømmer og håp for fremtiden. Forestillingen er basert på de unge utøvernes individuelle historier.

Deres personlige opplevelser er omarbeidet til dramatisk tekst, visuelle og fysiske bilder og koreografier, med utgangspunkt i deres eget kulturelle uttrykk. Phefumla har blitt en uvanlig mørk ungdomsforestilling. Samtidig er tematikken del av en eksistensiell kamp som unge mennesker i townshipene i Sør-Afrika vokser opp med, og må leve med hver eneste dag. Vi ønsker å åpne opp for et autentisk møte mellom norsk ungdom, og fire unge mennesker som har vokst opp under helt andre livsbetingelser. For hva gjør alle murene vi mennesker skaper mellom hverandre, med oss? Er våre antakelser om “de andre”, riktige? Og når vi ser nærmere, er våre forestillinger om rett og galt, ondt og godt, sant og usant, riktige?

Billetter/Tickets

Regi: Thando Doni
Scenografi:Ingrid Solvik
Lysdesign: Guy de Lancey
Foto og grafisk design: Robert Marufu
Scenemester: Yaco Beyleveld

Teknisk rådgivning: Jonah de Lange
Utøvere: Bongani Dyalivana, Eric Menyo, Vuyani Matiwanae, Ntsikayomzi Tyalana

Produsent: Mariken Lauvstad

Bygg: Nathaniel Abrahams

Takk til: Craig Leo, Caroline Calburn, Jessica Caren, Milton Schorr, Rory Avensrup, Yvette Hardie, Hilde Annette Aakre, The Maker Space Workshop/ Woodstock, Julita Dewet, og alle bidragsytere til crowdfundingen.