Close

Artilleriet Produksjoner: Myke Øyne

15/09/2017

12:20-12:50

Sted: Utenfor Kilden

Artilleriet Produksjoner (NO): Myke Øyne
Alder: 16-18 år

Foto: Tom Egil Jensen

Myke øyne er en kort og intens teaterforestilling om flyktningkrisen. Stykket er basert på avisoverskriften “71 døde i en lastebil i Østerrike”, og omhandler mennesker på flukt og vi som mottar dem. Forestillingen møter publikum med fakta, poesi og assosiasjoner til vår tids største humanitære krise.

I informasjonsflommen kan det være vanskelig å navigere, og man blir fort drevet mot ytterpolene. Myke øyne er et forsøk på å skape et refleksjonsrom for ungdom, hvor de kan behandle og forstå flyktningstrømmene.

Bruken av lastebilens lasterom gir en fysisk inngang til tematikken. Viktorianske kostymer, kothurner og polyfonisk tale hos skuespillerne gir publikum flere lag å lese den poetiske og direkte teksten på. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt, og man står trangt. Omstendighetene alene skaper en forståelse av hva alt for mange går igjennom for å nå målet om et bedre liv.

Den østerrikske forfatteren Stefan Zweig skrev i et av sine upubliserte verker: Vår største takknemlighetsgjeld i disse umenneskelige tider er til de som bekrefter det menneskelige i oss. Til de som oppfordrer oss til ikke å forlate det mest unike vi eier: vårt innerste selv.

Prosjektet består av en tekst skrevet av Kate Pendry i lys av flyktningesituasjonen de siste årene. Forestillingen fremføres av fire skuespillere i lasterommet på en trailer.

Billetter/Tickets

Om forestillingen

Manus: Kate Pendry
Regi: Thomas Holtermann Østgaard
Skuespillere: Benjamin Lønne Røsler, Jenny Ellegård, João Pamplona, Jade Francis Haj
Tekniker, lastebilsjåfør: Mads Faste Liang Nilsen
Kostyme: Lea Basch, Sigrun Lie, Inga-Live Kippersund
Produsert av: Artilleriet Produksjoner
Initiert av: Scenekunst Østfold/Kjell Moberg