Close

Christine Cynn/Substans Film (US/NO): Shooting Ourselves

Christine Cynn/Substans Film (US/NO): Shooting Ourselves

Alder: fra 12 år
Sted: Aladdin Rød

Alt du vil vite om våpenindustrien (men ikke våger spørre om)

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert av disse rommene befinner det seg et fremmed menneske, alle tretten har en historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet Situation Rooms, og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien.  Gå inn en dør, og du er i en gatedemonstrasjon i Homs i Syria. Neste dør fører deg til et kontoravlukke i San Diego der en droneoperatør slipper en bombe på landsbyboere i Waziristan, Pakistan. Gå forbi den russiske ingeniøren i den iranske atomlaben, snu deg til venstre, og du får se den ni år gamle gutten som blir kidnappet fra klasserommet i Kongo for å bli barnesoldat.

Regissør Christine Cynn, som var medregissør på den Oscarnominerte filmen The Act of Killing, har filmet Rimini Protokolls teaterforestilling i dokumentaren med samme navn. De ulike perspektivene gir et unikt innblikk i alle ledd av våpenindustrien: de moralske problemstillingene til dem som lager og bruker våpnene, den fysiske og emosjonelle ødeleggelsen for dem som blir offer for dem, og de praktiske utfordringene for dem som prøver å minimere bruken av dem.

I dokumentarfilmen Shooting Ourselves skildrer regissør Christine Cynn dette kritikerroste prosjektet som har som mål å gjøre statistikken vi forholder oss til i dagliglivet mindre abstrakt. Vi treffer blant annet en indisk militærpilot i sitt helikopter, en tysk våpenprodusent i sin fabrikk, og en tidligere barnesoldat på barneskolen i Zaire.

Shooting Ourselves fanger den ømfintlige atmosfæren bak scenene i denne futuristiske produksjonen, der fremmede fra over hele verden – og fra hele det politiske spekteret – hengir seg til en teatralsk verden der alle perspektiver er likeverdige. Opplev en underlig varm og dysfunksjonell familie bundet sammen av våpen og krigføring.

Les mer om filmen og de medvirkende her.

Billetter/Tickets