Close

Avspark for SAND-festivalen 2017: Visning av Shooting Ourselves og et innblikk i Rimini Protokolls arbeid med dokumentarisk teater.

12. september kl. 17.00
Aladdin Rød

Avspark for SAND-festivalen 2017: Visning av Shooting Ourselves og et innblikk i Rimini Protokolls arbeid med dokumentarisk teater.

I samarbeid med Substans Film og Cinemateket Kristiansand presenterer SAND-festivalen denne kvelden et møte med Rimini Protokoll, regissørene av prosjektet Situation Rooms og en av protagonistene i filmen Shooting Ourselves, som et avspark på festivalen 2017 – PÅ FLUKT.

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert av disse rommene befinner det seg et fremmed menneske, alle tretten har en historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet Situation Rooms, og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien. Gå inn en dør, og du er i en gatedemonstrasjon i Homs i Syria. Neste dør fører deg til et kontoravlukke i San Diego der en droneoperatør slipper en bombe på landsbyboere i Waziristan, Pakistan. Gå forbi den russiske ingeniøren i den iranske atomlaben, snu deg til venstre, og du får se den ni år gamle gutten som blir kidnappet fra klasserommet i Kongo for å bli barnesoldat. Situation Rooms er regissert av Helgard Haug, Daniel Wetzel og Stefan Kaegi fra det velrenommerte tyske kompaniet Rimini Protokoll.

Filmen Shooting Ourselves, som tar for seg prosessen med å lage produksjonen Situation Rooms, er regissert av Christine Cynn, som var medregissør på den Oscarnominerte filmen The Act of Killing. Filmen er produsert av Kristian Mosvold/Substans Film.

Denne kvelden viser vi filmen Shooting Ourselves, før det blir samtale mellom en av protagonistene både i film og teaterproduksjon, Yaounde Nikita, som ble kidnappet i Kongo som barn og var barnesoldat i flere år. I en panelsamtale mellom Nikita, Helgard Haug og Daniel Wetzel gis innblikk i hvordan man lager en teaterproduksjon/installasjon med utgangspunkt i svært traumatiske og opprivende hendelser, men som også har et blikk utover personen til internasjonale forhold og politikk rundt en ekstremt betent og omdiskutert bransje – våpenindustrien.

Filmvisningen starter klokken 17.00, og etter arrangementet er baren åpen. Arrangementet er åpent for alle.